Хранителни добавки от FHL.bg с Витамин Е| Магазин за Vitamin E

Витамини и минерали » Витамин E

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка Витамин Е-американски Vitamin E Купи Витамин Е на най-добра цена с промо код,Vitamin E 400 на промо цена

Борд меню

петък, 1 април 2016 г.

Хранителни добавки с Витамин Е

Как да изберем най-добрите хранителни добавки с Витамин Е


Когато става дума за избор на хранителни добавки е логично да направите обстойна проверка на това, какво се предлага на пазара, като качество и като цена.Но когато става въпрос за витамин Е, то това е абсолютно задължително, защото са малко хранителните добавки, които наистина доставят природен витамин Е.Какво означава натурален и природен витамин е, когато става въпрос за хранителна добавка.Аз под натурален, разбирам, да си доставите витамин е от храни богати на vitamin e.Но тук, наистина се има предвид, нещо наистина важно.Има общо осем природни съединения токофероли и токотриенолите, по-конкретно ...Токофероли: Алфа, Гама, Делта и Бета и Токотриенолите: Алфа, Гама, Делта и Бета.Ако искате наистина да доставите нужния на организма витамин Е , то е жизнено важно, да се получи баланс на всички осем хранителни вещества в хранителните добавки с витамин Е , които да приемете, като допълнение към вашата здравословна диета.За съжаление, по-голямата част от изследвания и производителите на хранителни добавки, са фокусирани само върху алфа-токоферол. За мен те са напълно изпуснали влака, за значението на балансираната хранителна добвака с витамин Е.

Виждате ли, ако хранителните добавки с витамин Е съдържат само алфа-токоферол (естествен или синтетичен), те могат потенциално да разрушават другите токофероли и токотриеноли в тялото Ви.Ето едно важно нещо,което трябва да използвате при търсене на висококачествени витамин Е хранителни добавки. Ако се вгледате в етикетите на хранителните добавки с витамин Е, и не Ви е ясно посочено съдържанието, което търсите, аз препоръчвам да избягвате тези хранителни добавки и да продължите с търсенето.


Синтетичен витамин Е и натурален витамин Е

Синтетичен Витамин Е, е най-често в списъка с "DL" (DL-алфа-токоферол), докато не-синтетичен използва "г" (г-алфа-токоферол).Не съдържа соя или соево масло производни - поради потенциалните рискове за здравето от соя защото повечето суровини са генно модифицирани, избягвайте витамин Е хранителни добавки, които съдържат соя.И изобщо всякакви генно инженерство (ГИ) съставки в хранителните добавки.Дори така наречените "натурални" форми на хранителни добавки, не могат да бъдат чисти, ако те съдържат съставки като соя - който обикновено се използва в повечето витамин Е добавки.Соево олио, просто не е здравословно масло. По-голямата част от соята, се отглежда в САЩ ,където всичко е генно инженерство (GE). В резултат на това, че съдържа мощен хербицид глифозат. Когато търсите добра алтернатива на соята, храна която наистина е естествен източник на витамин Е, а не генно инженерство (GE). то това е Слънчогледовите семки.Тяхното масло е извлечено от растения, които не са генно инженерство ,за разлика от соевото масло, хранителните добавки с витамин Е от слънчогледово масло е естествено произхождащ, защото молекулата на алфа-токоферол не преминава през процес на трансформация , остава без промяна. Това е толкова важен момент, тъй като соята трябва да преминават през процес на трансформация, който може химично да променя молекулата на алфа-токоферол, това не е случаят със слънчогледовите семки.Все повече хора започват да се вглеждат в избора на хранителни добавки Non-GMO.Така трябва и да бъде, въпреки, че това е малко по-голямо предизвикателство, тъй като от производителите на хранителни добавки не се изисква да изброяват особеностите на GMO съставки. Тъй като витамин Е е естествено образуван в разнообразие от растения и много от тези растения са вече генетично модифициран (особено в САЩ), аз препоръчвам да се избегне прием на хранителни добавки, направени от царевица, соя, или семена на памук.Трябва да има баланс на всичките четири токоферол хранителни вещества в съдържанието на хранителната добавка. Ако това е синтетична форма на витамин Е, то най-вероятно, няма да съдържа някоя от другите токофероли (бета, гама и делта). Вярвам, че те са важни за цялостното ви здраве и трябва да бъдат включени във формулата.


Има баланс на всичките четири токотриенол хранителни вещества.Рядко се намират такива важни съединения, описани на всеки витамин Е етикет. Това е най-вече защото ако формулата е синтетична, тя няма да съдържа здрави токотриеноли. Поддържат алфа-токоферол доза ниска - поради потенциалните рискови фактори и за да се избегне намаляване на други токофероли и токотриеноли. В повечето хранителни добавки дневната доза е  400 IU за алфа-токоферол.Много е важно обаче освен дозата със съдържанието в хранителните добавки, да се помни, че ако една формула съдържа само алфа-токоферол (естествен или по друг начин), тогава това съединение, взето самостоятелно, може да изчерпи другите токофероли и токотриеноли от тялото Ви. Ето защо балансът е толкова важен.След като намерите формула, която отговаря на всички тези много важни испецифични изисквания, вие със сигурност да сте сигурни че хранителната добавка, ще поддържа постоянно това качество и съдържание.Едно такова съдържание имаше старата опаковка на Nature's Bounty Vitamin E 400.Новата опаковка и етикет се различават и вече е изписано само алфа-токоферол.

Сега има добро предложение на хранителна добавка Haya labs Vitamin E Mixed Tocopherols 50 Softgels.100% натурален витамин Е с висока бионаличност и смес от всичките токофероли.


Също добро предложение е варианта на Now Foods Vitamin E но този който е микс от токофероли. Гледайте етикетите на хранителните добавки,защото има няколко разновидности.За предпочитане е варианта с Mixed Tocopherols.


Ето как, би трябвало да изглежда една наистина балансирана хранителна добавка с витамин Е 


Тя трябва да осигурява истински баланс на всичките четири токоферол и токотриенол съединения ...

  • Витамин Е (като D-алфа-токоферол) - 200 международни единици (IU)
  • Токоферол комплекс - 150 милиграма (мг) с алфа-токоферол, бета-токоферол, гама-токоферол, и делта-токоферол
  • Палмов и оризов токотриенол - 35 мг с Алфа, Гама, Делта и Бета-токотриеноли


Има много малко хранителни добавки, които се доближават до този баланс. И избора на хранителни добавки с Витамин Е, които да са качествени и да изпълняват тези условия, се превръща в истинско предизвикателство.Но когато намерите тази хранителна добавка, тя наистина си заслужава,защото ползите за здравето от прием на хранителни добавки с Витамин Е, са наистина многобройни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар